Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tigeröga pelle janzon: oxfilé, löjrom &äggula

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Tigeröga pelle janzon: oxfilé, löjrom &äggula

En smörgås med oxfilé, två sorters lök och löjrom som sägs ha varit en favorit hos den kände operasångaren Pelle Janzon på 1800-talet.

Ingredienser

4 PORTIONER
  • 300 g oxfilé, skuren i 4 skivor
  • 1 rödlök
  • 1 knippe gräslök
  • 4 surdegsbröd eller toastbröd
  • 80-100 g löjrom, kalixlöjrom
  • 4 äggulor (spara äggvitan till exempelvis äggviteomelett eller maräng)
  • flingsalt & malen svartpeppar eller vitpeppar
  • smör till stekning

Så här gör du

  1. Banka ut oxfiléerna var för sig mellan två plastpåsar eller plastfolieark.
  2. Hacka rödlöken fint. Hacka gräslöken.
  3. Stek bröden i smör på båda sidor (om du vill göra lite elegantare varianter så kan du kantskära bröden först).
  4. Lägg på köttet. Lägg på löjromen, mitt på köttet. Lägg rödlök runt och sen gräslök. Gör ett litet hål i löjromen och lägg i äggulan. Salta och peppra.
Du kanske även gillar