Tigerkaka – recept på en klassiker

Ingredienser
10 bitar
- 100 g smör
- 1 dl mjölk
- 2 ägg
- 1 1/2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 2 msk kakao
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret. Häll därefter i mjölken och låt svalna.
- Vispa ägg och socker ljust och pösigt.
- Tillsätt vaniljsocker, mjöl, bakpulver och mjölkblandningen. Rör snabbt ihop till en jämn smet.
- Häll en tredjedel av smeten i en annan bunke och rör ner kakao.
- Häll hälften av den vita smeten i en smord och bröad (med ströbröd eller kokos) sockerkaksform.
- Häll på kakaosmeten.
- Avsluta med resten av den vita smeten.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 35- 40 minuter på 175 grader.

Du kanske även gillar
Populära recept