Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tigerkaka – recept på en klassiker

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 49 st har redan röstat

Ingredienser

10 bitar
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret. Häll därefter i mjölken och låt svalna.
  3. Vispa ägg och socker ljust och pösigt.
  4. Tillsätt vaniljsocker, mjöl, bakpulver och mjölkblandningen. Rör snabbt ihop till en jämn smet.
  5. Häll en tredjedel av smeten i en annan bunke och rör ner kakao.
  6. Häll hälften av den vita smeten i en smord och bröad (med ströbröd eller kokos) sockerkaksform.
  7. Häll på kakaosmeten.
  8. Avsluta med resten av den vita smeten.
  9. Grädda i nedre delen av ugnen i 35- 40 minuter på 175 grader.