Tigerkaka med smak av julen

Ingredienser
- 1/2 g saffran
- 1 sockerbit
- 200 g rumsvarmt smör
- 2 1/2 dl strösocker
- 3 ägg
- 3 1/4 dl vetemjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 1 1/2 tsk bakpulver
- rivet skal av 1 apelsin
- 2 msk kakao
- 100 g grovhackad mörk choklad
- 1 msk vatten
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer 1 1/2 liter.
- Stöt saffranet och sockerbiten i en mortel.
- Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och blanda ner i smeten.
- Dela smeten i två delar. Smaksätt den ena med saffran och apelsinskal. Blanda i kakao, choklad och vatten i resten av smeten.
- Bred ut den ljusa smeten i formen. Blanda slarvigt ner den mörka smeten i den ljusa.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen 55-60 minuter. Känn med en provsticka att den är genomgräddad. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp och låt den kallna under formen.

Du kanske även gillar
Populära recept