Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tigerkaka med Marianne

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 34 st har redan röstat

Ingredienser

10 bitar
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 3 stora ägg
  • 3 1/4 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 100 g Mariannekarameller
  • 3 msk kakao
  • 3 msk vatten
  • smör & ströbröd till formen

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer 1 1/2 liter.
  2. Vispa smör och socker poröst. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vispa ner i smeten.
  3. Dela smeten i två delar. Krossa karamellerna, exempelvis i en mortel. Blanda i kakao, vatten och karamellkross i den ena delen.
  4. Varva den ljusa och mörka smeten i formen.
  5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 50–55 minuter. Känn med en provsticka att den är genomgräddad. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.