Tigerkaka med Marianne

Foto: Ove Lindfors
Ingredienser
10 bitar
- 200 g rumsvarmt smör
- 2 1/2 dl strösocker
- 3 stora ägg
- 3 1/4 dl vetemjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 100 g Mariannekarameller
- 3 msk kakao
- 3 msk vatten
- smör & ströbröd till formen
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer 1 1/2 liter.
- Vispa smör och socker poröst. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vispa ner i smeten.
- Dela smeten i två delar. Krossa karamellerna, exempelvis i en mortel. Blanda i kakao, vatten och karamellkross i den ena delen.
- Varva den ljusa och mörka smeten i formen.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen 50–55 minuter. Känn med en provsticka att den är genomgräddad. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.

Du kanske även gillar