Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tigerkaka med chokladfudge

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 11 st har redan röstat

En kaka med vackert mönster och en underbar fudge på toppen. En riktig chokladdröm i form av en sockerkaka!

Ingredienser

10 bitar
  • 3 ägg
  • 2 1 ⁄2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 1 ⁄2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 2 msk kakao
  • smör och ströbröd till formen

Chokladfudge

  • 1 1 ⁄2 dl vispgrädde
  • 75 g smör
  • 1 dl farinsocker
  • 75 g mörk choklad, 70 %

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  2. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Häll hälften av sockerkakssmeten i en smord och bröad form. Blanda kakao i resten av smeten och häll den över den ljusa i formen.
  4. Dra med en gaffel eller slev genom smeten så att kakan får ett marmorerat utseende.
  5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
  6. Koka under tiden upp grädde, smör och farinsocker och låt sjuda ett par minuter på medelhög värme. Dra kastrullen från plattan. Hacka chokladen, blanda ner den och rör tills allt smält.
  7. Ta ut kakan och låt svalna något. Stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett tårtfat och häll över fudgen. Ställ kallt och låt stelna.