Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tigerkaka – glutenfritt recept

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Enkelt recept på saftig och god tigerkaka. Om man vill kan man smaksätta smeten till den ljusa delen av kakan med finrivet skal från en halv apelsin.

Ingredienser

10 bitar
  • 2 1/2 dl mandelmjöl
  • 1/2 dl kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 150 g smör
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 2 1/2 dl lättströ eller sötströ
  • 4 ägg
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk kakao
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • smör och mandelmjöl till formen

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en sockerkaksform med smör och bröa den med mandelmjöl.
  3. Blanda mandelmjöl, kokosmjöl, fiberhusk och bakpulver i en skål.
  4. Smält smöret i en kastrull, dra av från värmen och tillsätt grädden.
  5. Vispa upp lättströ eller sötströ och ägg fluffigt. Vispa i smörblandningen, crème fraiche och de torra ingredienserna.
  6. Dela upp smeten i två skålar. Vispa i kakao i den ena och vaniljpulver i den andra. Häll upp smeten i formen och rör runt med en gaffel.
  7. Grädda mitt i ugnen i 45 minuter. Ta ut kakan och låt den vila 4-5 minuter i formen. Vänd sedan upp kakan på ett fat och låt den svalna under locket.