Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Thüringer Rostbrätel

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 4 benfri fläskkarré
  • 2 gula lökar
  • 8 tsk tysk senap, alternativt fransk
  • salt och malen vitpeppar
  • ½ öl att marinera i
  • smör till stekningen

Svampfräs

  • 150 g skogschampinjoner
  • 1 pkt bacon
  • 1 liten gul lök

Rårakor

  • 8 st potatisar av fast sort
  • smör till stekningen
  • salt och malen vitpeppar

Så här gör du

  1. Bred senap på båda sidor av fläskkarréskivorna. Grovhacka löken. Bottna en form med lök, lägg köttet ovanpå och täck med ytterligare lök. Häll över ett ljust öl så att det täcker. Plasta formen, ställ in i kylskåpet och låt köttet marinera över natten.
  2. Skiva svamp, strimla bacon och hacka lök. Fräs bacon, lök och svamp och ställ åt sidan. Börja med baconet så att fettet sedan kan användas att steka lök och svamp i.
  3. Riv potatisen grovt, salta och peppra. Stek 4 rårakor i smör.
  4. Ta upp köttet ur marinaden. Torka med hushållspapper, men låt senapen vara kvar. Salta och peppra. Stek i smör.
  5. Vid serveringen läggs en råraka i botten på varje tallrik, därefter en skiva kött. Toppa med svampfräset. Servera med öl och extra tysk senap. Guten Appetit!