Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Thaiwrap med biff


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 portion
  • 150 g ryggbiff eller annan hel köttbit

  • 2 msk sweetchilisås

  • 1 liten bit jalapeñopeppar, tunt skivad

  • 1/2 msk fisksås

  • 1/2 rödlök, tunt skivad

  • 1 lime, skuren i klyftor

  • 1/2 dl hackad, färsk koriander

  • böngroddar valfritt

  • 1 morot, skalad och riven

  • några stora sallatsblad

  • 2 tsk olja till stekning


Så här gör du

  1. Krydda biffen med salt och peppar. Stek i het panna med lite olja efter tycke och smak vad gäller röd eller genomstekt. Ta bort från värmen och ställ åt sidan för att vila i 5 minuter.

  2. Värm chilisås, fisksås och saften av en halv lime i en liten kastrull på låg värme.

  3. Skär biffen i tunna skivor och ringla över den varma såsen.

  4. Ställ fram jalapeño och lök­skivor, koriander, morot, sallatsblad och återstående limeklyftor.

  5. Använd sallatsblad som wrap och fördela köttet och de övriga ingredienserna i salladsbladen. Vik ihop och njut!