Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Thaiwok med revbensspjäll och rödkål


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Rödkål och revbensspjäll passar perfekt i en wok smaksatt med vitlök, ingefära röd chilipasta och lime.

Ingredienser

4 portioner

  • 1 klyfta rödkål

  • 250 g frysta wokgrönsaker
  • 2 msk olja

  • 1 vitlöksklyfta

  • 2 centimeter ingefära

  • 300 g stekt kött av revbensspjäll

  • 1 tsk sambal oelek
  • 
pressad saft av 1/2 lime
  • 
Servera med:

  • färsk koriander
  • 
teriyakisås
  • 
kokta äggnudlar


Så här gör du

  1. Strimla rödkålen. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Fräs vitlök och ingefära i olja i en stor stekpanna.

  2. Tillsätt rödkål och wokgrönsaker och fräs grönsakerna mjuka. Skär köttet i avlånga tunna stavar och woka tillsammans med grönsakerna.

  3. Krydda med sambal oelek och pressad lime. Låt allt bli varmt.

  4. Servera med kokta äggnudlar, koriander och teriyakisås.