Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Thaisallad med entrecote & grillad nektarin

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Dressing:

  • 1 röd chilifrukt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk thailändsk fisksås
  • 2 msk pressad lime
  • 2 tsk råsocker

Grillat:

  • 2 entrecote à cirka 250 g
  • 3 nektariner
  • solrosolja
  • flingsalt
  • nymalen peppar

Sallad:

  • ½ gurka
  • cirka 1 liter späda salladsblad
  • 1 dl hackad koriander
  • ½ dl strimlad thaibasilika
  • ½ dl hackad mynta
  • 1–1 ½ dl strimlad salladslök
  • 1–1 ½ dl rostade cashewnötter

Så här gör du

  1. Dressing: Klyv chilifrukten på längden, skrapa slarvigt bort kärnorna, det får gärna vara några kvar som ger sting i smaken. Finhacka chiliköttet. Hacka vitlöken. Blanda ihop ingredienserna.
  2. Grillat: Grilla köttet runtom över glöd till en innertemperatur på 57 grader för rosa kött. Vira in köttet i aluminiumfolie. Låt vila i cirka 5 minuter.
  3. Skär nektarinerna i grova klyftor. Pensla med olja och grilla över glöd.
  4. Sallad: Klyv gurkan på längden, skrapa bort kärnorna och skär den i tunna skivor. Lägg upp sallad, gurka, nektarinklyftor och örter på tallrikar.
  5. Skär köttet i tunna skivor och fördela på salladen. Ringla över dressingen och strö på salladslök och nötter.