Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Thailändska fiskkakor

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 700 g gäddfilé
  • 1 st chilifrukt
  • 1 st vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk ingefära, färskriven
  • 1 st äggvita
  • 1,5 dl kokosmjölk
  • 3 msk hackad koriander
  • jordnötsolja, till stekning

Till servering:

  • sweet chilisås
  • lime

Så här gör du

  1. Rensa fisken så att alla småben försvinner, det ska bli 500 g rent fiskkött. Skär fisken i mindre bitar.
  2. Klyv chilifrukten på längden, ta bort kärnor och väggar och hacka chiliköttet. Hacka vitlöken.
  3. Finfördela fisk och vitlök i matberedaren. Tillsätt chili, fisksås, ingefära och äggvita. Späd med kokosmjölken till en fast, men ändå smidig färs. Blanda i koriander.
  4. Forma färsen till runda små biffar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda.
  5. Stek fiskkakorna i olja i en stekpanna, cirka 3 minuter på varje sida.
  6. Servera dem nystekta tillsammans med limeklyftor och sweet chilisås.