Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Thailändsk kycklingsoppa med nudlar

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 14 st har redan röstat

Ingredienser

2 portioner

Kycklingbullar

  • 300 g kycklingfärs
  • 1/2 vitlök, gärna solo
  • 1/2 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk ljus soja
  • 1/2 msk ketjap manis
  • 1/2 dl finhackad purjolök
  • 1/2 kruka koriander
  • 1 ägg
  • salt och vitpeppar
  • 1/2 msk smör

Soppa

  • 1 morot
  • 75 g sockerärtor
  • 2 cm purjolök
  • 1 tsk riven färsk ingefära riven vitlök
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk fisksås
  • 1 msk ljus soja
  • 1 msk ketjap manis
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 tsk honung
  • 6 dl vatten
  • 50 g glasnudlar

Tillbehör

  • 2 msk hackad färsk gräslök 1 lime

Så här gör du

  1. Lägg kycklingfärsen i en skål. Skala och riv vitlöken. Blanda ner vitlök, ingefära, olja, soja, ketjap manis, purjolök, hackad koriander, ägg, salt och peppar i färsen. Forma till bullar.
  2. Hetta upp en stekpanna med smöret och bryn kycklingbullarna runtom några minuter.
  3. Skala och strimla moroten. Strimla sockerärtor och purjolök. Lägg alla ingredienser till soppan förutom nudlarna i en stor kastrull. Koka upp och sänk värmen. Lägg ner kycklingbullarna och låt sjuda 10 minuter. Tillsätt nudlarna och låt sjuda ytterligare 2 minuter. Strö på gräslöken och servera med limeklyftor.