Thailändsk kycklingsoppa med nudlar

Foto: Malte Danielsson
Ingredienser
2 portioner
Kycklingbullar
- 300 g kycklingfärs
- 1/2 vitlök, gärna solo
- 1/2 msk riven färsk ingefära
- 1 tsk sesamolja
- 1 msk ljus soja
- 1/2 msk ketjap manis
- 1/2 dl finhackad purjolök
- 1/2 kruka koriander
- 1 ägg
- salt och vitpeppar
- 1/2 msk smör
Soppa
- 1 morot
- 75 g sockerärtor
- 2 cm purjolök
- 1 tsk riven färsk ingefära riven vitlök
- 1 tsk sesamolja
- 1 tsk fisksås
- 1 msk ljus soja
- 1 msk ketjap manis
- 1 nypa chiliflakes
- 1 msk kycklingfond
- 1 tsk honung
- 6 dl vatten
- 50 g glasnudlar
Tillbehör
- 2 msk hackad färsk gräslök 1 lime
Så här gör du
- Lägg kycklingfärsen i en skål. Skala och riv vitlöken. Blanda ner vitlök, ingefära, olja, soja, ketjap manis, purjolök, hackad koriander, ägg, salt och peppar i färsen. Forma till bullar.
- Hetta upp en stekpanna med smöret och bryn kycklingbullarna runtom några minuter.
- Skala och strimla moroten. Strimla sockerärtor och purjolök. Lägg alla ingredienser till soppan förutom nudlarna i en stor kastrull. Koka upp och sänk värmen. Lägg ner kycklingbullarna och låt sjuda 10 minuter. Tillsätt nudlarna och låt sjuda ytterligare 2 minuter. Strö på gräslöken och servera med limeklyftor.

Du kanske även gillar
Populära recept