Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Thailändsk kyckling

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

4 portion
  • 4 st kycklingfilé, skuren i bitar
  • 1/2 dl mjöl
  • 1 tsk malen kryddpeppar
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 1 tsk malen vitpeppar
  • 1 tsk chilipeppar
  • 1 tsk curry
  • 1 krm cajennepeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 st stor burk persikor
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st hönsbuljongtärning
  • 3 dl grädde

Så här gör du

  1. Skär kycklingen i bitar
  2. Bryn kycklingen i lite smör i en gjutjärnsgryta
  3. Blanda mjöl och kryddorna och strö över kycklingen
  4. Häll spadet från persikorna över kycklingen
  5. Pressa ner vitlöksklyftorna i grytan
  6. Tillsätt hönsbuljongtärningarna
  7. Rör om och låt puttra i 20 min
  8. Häll över grädden och låt koka upp
  9. Servera kycklinggrytan med ris och persikor från burken