Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Thai red curry med kokosmjölk

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 56 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 krm thai red curry
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 100 g champinjoner
  • 3 cocktailtomater
  • 3 minimajs
  • 50 g sugarsnaps
  • 100 g räkor
  • 1 dl lantbuljong
  • 20 g böngroddar
  • ett par kvistar koriander
  • salt
  • svartpeppar

Tillbehör

  • 200 g shiratakinudlar

Så här gör du

  1. Börja med att vispa ihop kokosmjölken med currypastan och ingefära. Smaka av med salt och peppar.
  2. Dela champinjoner, tomater och minimajs. Skär sugarsnaps i strimlor.
  3. Lägg champinjoner, tomater, minimajs, sugarsnaps och räkor i en kastrull och häll på buljongen. Sjud i ett par minuter eller tills räkor och grönsaker är genomkokta.
  4. Häll på kokosmjölken och koka upp.
  5. Toppa med böngroddar och färsk koriander.
  6. Skölj nudlarna, låt dem rinna av ordentligt och servera till räkorna.