Thai red curry med kokosmjölk

Foto: Martin Cederblad
Ingredienser
1 portion
- 1 dl kokosmjölk
- 1 krm thai red curry
- 1 tsk riven färsk ingefära
- 100 g champinjoner
- 3 cocktailtomater
- 3 minimajs
- 50 g sugarsnaps
- 100 g räkor
- 1 dl lantbuljong
- 20 g böngroddar
- ett par kvistar koriander
- salt
- svartpeppar
Tillbehör
- 200 g shiratakinudlar
Så här gör du
- Börja med att vispa ihop kokosmjölken med currypastan och ingefära. Smaka av med salt och peppar.
- Dela champinjoner, tomater och minimajs. Skär sugarsnaps i strimlor.
- Lägg champinjoner, tomater, minimajs, sugarsnaps och räkor i en kastrull och häll på buljongen. Sjud i ett par minuter eller tills räkor och grönsaker är genomkokta.
- Häll på kokosmjölken och koka upp.
- Toppa med böngroddar och färsk koriander.
- Skölj nudlarna, låt dem rinna av ordentligt och servera till räkorna.

Du kanske även gillar
Populära recept