Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Thai noodle bowl

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 stjälkar citrongräs
  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 salladslökar
  • 2 pak choi, ca 250 g
  • 1 ½ liter vatten
  • 3 tärningar kycklingbuljong
  • 6 torkade limeblad
  • 1 ½ msk riven galangel eller ingefära
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 1 msk fisksås
  • 100 g nudlar
  • 400 g laxfile
  • solrosolja
  • salt
  • 3 msk sweet chili-sås
  • strimlad salladslök
  • skivad röd chili
  • hackad koriander
  • sweet chili-sås

Så här gör du

  1. Banka på citrongräsets grova del med baksidan på en kniv. Hacka vitlöken och strimla salladslöken. Skär pak choi i grova bitar, skär bort rotstocken.
  2. Koka buljong, citrongräs, vitlök, limeblad och galangel i några minuter under lock.
  3. Blanda i salladslök och pak choi. Koka i ytterligare någon minut. Tillsätt lime och fisksås.
  4. Tillaga nudlarna enligt förpackningen. Spola i kallt vatten och klipp i bitar. Lägg ner nudlarna i buljongen.
  5. Skär laxen i mindre kuber. Stek dem hastigt i olja, de får gärna ha en rå kärna i mitten. Krydda med salt och ringla över sweet chili-sås.
  6. Häll upp nudelbujongen i skålar. Toppa med lax, salladslök, chili och koriander. Servera med extra sweet chili-sås.