Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Thai kycklingsoppa med nudlar & grönsaker

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 l vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 3 msk röd eller grön thai currypasta på burk
  • 1 paprika, röd eller gul
  • 4-5 salladslökar
  • 1 mild chilifrukt, röd eller gul
  • 2 ägg
  • 200 g nudlar
  • cirka 50 g babyspenat
  • 1/2 kruka koriander
  • 1 msk sesamfrön

Så här gör du

  1. Koka upp vattnet med buljong­ tärningarna i en kastrull. Lägg i kycklingfiléerna och koka i cirka 25 minuter eller tills kycklingen är genomkokt. Ta upp kycklingfiléerna på en tallrik.
  2. Blanda kycklingbuljongen med thaipastan och kokosmjölken. Lägg i urkärnad och tärnad paprika, koka i cirka 5 minuter och håll buljongen varm.
  3. Skiva kycklingfiléerna. Ansa och skär salladslöken i tunna skivor. Dela, kärna ur och skiva chilifrukten.
  4. Mjukkoka, skala och dela äggen.
  5. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och låt dem rinna av i ett durkslag.
  6. Fördela nudlar i serveringsskålar. Fördela över kyckling, salladslök och spenat. Häll över den heta buljongen med paprikan. Toppa med ägghalvor, chili och koriander. Garnera soppan med sesamfrön.
5 kommentarer om "Thai kycklingsoppa med nudlar & grönsaker"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Karl Hermansson

      Tack för din kommentar, vi har nu uppdaterat receptet så att det stämmer! Allt gott, Mitt kök-redaktionen

  • alexandra selden
    alexandra selden

    det står inte hur mycket kokosmjölk man ska ha? vad har ni andra kört på?

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till alexandra selden

      Tack för din kommentar, vi har nu uppdaterat receptet så att det stämmer! Allt gott, Mitt kök-redaktionen

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till alexandra selden

      Tack för din kommentar, vi har nu uppdaterat receptet så att det stämmer! Allt gott, Mitt kök-redaktionen!