Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Thai fried rice på blomkål med stekt ägg

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 stort blomkålshuvud
  • 2 –3 msk kokosolja
  • 1 tsk gurkmeja
  • ev curry, spiskummin
  • blandade färska grönsaker, till exempel röd och gul paprika och strimlade sugarsnaps
  • olivolja eller kokosolja att steka i
  • salt och peppar
  • 8 ägg
  • 2 dl jordnötter, grovhackade
  • koriander, grovhackad

Till servering

  • edamamebönor
  • flingsalt
  • smör

Så här gör du

  1. Riv eller kör blomkålen i matberedare till ett fint ris. Fräs riset i kokosolja i en stekpanna. Rör ned gurkmeja för att göra blomkålsriset vackert guldgult. Om du gillar kryddig mat kan du även ta i curry och spiskummin.
  2. Woka grönsakerna i olivolja eller kokosolja, krydda med salt och peppar.
  3. Vänd ihop blomkålsris och grönsaker.
  4. Vändstek äggen och strimla dem över grönsakerna. Toppa med nötter och koriander.
  5. Servera gärna rätten tillsammans med nykokta, varma edamamebönor. Toppa med flingsalt och en klick smör.