Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Thai beef sallad


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 58 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Sallad

  • 3 entrecote á 200 gr
  • 200 gr risnudlar
  • 0 ,5 gurka
  • 1 knippe rädisor
  • 1 näve sockerärtor
  • salt och svartpeppar
  • 1 röd paprika (eller 1 röd chilifrukt om man vill ha lite hetta)
  • 3 salladslökar
  • 1 färskkoriander
  • 2 dl färska böngroddar

Dressing

  • 2 lime, rivet skal och pressad saft
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk socker
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk riven ingefära

Så här gör du

  1. Börja med dressingen som gärna få stå och dra medan man lagar det andra. Blanda alla ingredienserna till dressingen till sockret löst sig. Ställ åt sidan.
  2. Koka nudlar enligt anvisningen på förpackningen. Skölj sedan genast i iskallt vatten så kokning avstannar. Sila väl och lägg i en stor, vid salladsskål.
  3. Skala gurkan, dela på längden och kärna ur. Skär i 1-cm tjocka skivor. Dela rädisorna i halvor eller kvartar. Dela sockerärtor på mitten. Skiva salladslök. Lägg alla grönsakerna i salladskålen tillsammans med de kalla nudlarna. Finhacka koriandern, även stjälkarna, och lägg i salladen. Spara några blad till garnering Häll över dressingen och blanda försiktigt men väl. Toppa med de sparade korianderbladen och jordnötterna.
  4. Salta och peppra entrecoten generöst och grilla ca 2-3 minuter per sida.
  5. Skiva upp köttet och servera med nudelsalladen.