Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Texas chili sin carne

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 16 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 msk majsolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver, gärna rökt
  • 1/2 tsk chilipeppar ancho style
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 dl chilisås av ketchuptyp
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 1 lagerblad
  • 1 burk kidneybönor, sköljda och avrunna
  • 1 burk stora vita bönor i tomatsås
  • 1 liten burk majs, ca 200 g
  • ev. 1–2 dl vatten

Till garnering och servering

  • 2 jalapeño, skivade
  • 3 msk hackad koriander
  • limeklyftor
  • nachochips

Så här gör du

  1. Skala och hacka löken och vitlöken.
  2. Fräs det hackade i oljan i en stor gryta, ca 3 minuter. Rör i spiskummin, paprikapulver, chilipeppar och sambal oelek. Fräs ca 1/2 minut.
  3. Blanda i chilisås och krossade tomater. Lägg i lagerblad. Koka upp såsen under omrörning.
  4. Blanda i bönorna och majs. Späd grytan med lite vatten om den känns för tjock.
  5. Koka upp grytan och sjud ca 30 minuter.
  6. Rör om då och då. Smaka av med mera kryddor om det behövs.
  7. Toppa grytan med jalapeño och koriander. Servera med limeklyftor och chips.