Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Texas chili med quornfärs och rotfruktchips

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 128 st har redan röstat

En vegetarisk och toppengod chiligryta med mycket smak! Här används vegetarisk quornfärs men det går lika fint att använda köttfärs eller exempelvis sojafärs. Grytan blir änu bättre i sällskap av rotfruktchips som görs av potatis, palsternacka och morötter.

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g quornfärs
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 200 g krossade tomater
  • 1 lagerblad
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 msk honung
  • 1-2 msk grönsaksfond
  • 1 msk Hickory liquid smoke
  • 1 msk spiskummin (malen)
  • 1 msk chili spice mix
  • 0 ,5 lime (saften)
  • Salt & peppar

Rotfruktchips

  • 1 palsternacka
  • 2 morötter
  • 2 bakpotatis
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • 1 knippe koriander

Så här gör du

  1. Rotfruktchips: Sätt ugnen på 150 grader. Skala rotsakerna och hyvla dem riktigt tunt. Fördela rotsakerna på en ugnsplåt, droppa över olivolja. Kör i ugn 30-40 min tills chipsen är krispiga. Smaka av med salt.
  2. Chili: Hacka alla grönsakerna och löken i små bitar, fräs i olja. Tillsätt övriga ingredienser utom Quorn. Koka upp och låt sedan puttra på låg värme under lock i 10 - 20 min. Tillsätt Quorn Färs, späd eventuellt med vatten och låt puttra i max 20 min. Smaka av med salt och peppar.
  3. Dekorera med koriander och servera med rotsakschipsen.