Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Texas chili med guacamole

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 210 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Chili

  • 800 g högrev i tärningar
  • 2 gula lökar grovt hackade
  • 4 vitlöksklyftor skivade
  • 1-2 st röd chili skivad med kärnor
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk malen koriander
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkat fänkålsfrö
  • 1 lagerblad
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl utblandad kalvfond
  • 5 dl mörk öl
  • vatten
  • salt
  • olja till stekning
  • gräddfil till servering
  • vitt bröd till servering

Guacamole

  • 2 st avokado
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tomat
  • 1/2 lime juice
  • 2-3 msk olivolja
  • salt

Så här gör du

  1. Ta bra en stor gryta med lock och bryn köttet i olja tills det har fin yta runt om alla köttbitar.
  2. Tillsätt lök, kryddor och tomatpuré. Stek ytterligare någon minut och täck med vatten, öl och utblandad kalvfond.
  3. Koka chilin på medelvärme i ca 3 timmar tills det köttet kokat sönder helt, slå eventuellt på mer vatten så chilin inte kokar torrt.
  4. Smakas av med salt och servera med gräddfil, bröd och guacamole.
  5. Kärna ur och blanda ner avokado i en bunke, pressa på juice från en halv lime och pressa sönder allt med en gaffel tills det blir en klumpig röra.
  6. Riv eller hacka vitlöken fint och rör ner fint tärnad tomat.
  7. Blanda allt med lite salt och olivolja.
2 kommentarer om "Texas chili med guacamole"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Grillbaronen

      Hej, tack för tipset! Gillar man vitlök är det bara att addera den mängd klyftor man tänker sig blir bäst 🙂 Vänliga hälsningar, Mitt kök-redaktionen