Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Teriyakispett


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

  • 600 g entrecôte eller utskuren biff

  • 1 dl matyoghurt

  • 1 dl teriyakisås

  • 2 pressade vitlöksklyftor

  • 2 msk rostat sesamfrö

  • grillspett


Så här gör du

  1. Skär köttet i avlånga bitar. Blanda ­yoghurt, teriyakisås och vitlök. Marinera köttet minst 4 timmar.

  2. Om du använder grillspett av trä, lägg dem i blöt i kallt vatten så bränner de inte så lätt. Trä upp köttet på spett.

  3. Grilla spetten runtom. Strö över sesamfrö. Servera med nektarinpassion