Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Teriyakispett med nektarin-passion


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

  • 600 g entrecôte eller utskuren biff

  • 1 dl matyoghurt

  • 1 dl teriyakisås

  • 2 pressade vitlöksklyftor

  • 2 msk rostat sesamfrö

  • grillspett, väl blötlagda

  • Nektarinpassion:

  • 4 portioner

  • 4 nektariner

  • 2 salladslökar

  • 1 röd chili

  • pressad saft av 1 lime

  • 2 msk olivolja
  • 
flingsalt

  • nymald peppar

  • 2 avokador

  • 2 msk färsk koriander


Så här gör du

  1. Skär köttet i avlånga bitar. Blanda ­yoghurt, teriyakisås och vitlök. Marinera köttet minst 4 timmar.

  2. Trä upp köttet på spett. Grilla spetten runtom. Strö över sesamfrö. Servera med nektarinpassion

  3. Skär nektarinerna i mindre bitar. Strimla löken och finhacka chilin.

  4. Blanda nektariner, lök, chili, lime och olja. Smaka av med salt och peppar.

  5. Gröp ur avokadoköttet. Vänd ner ­avokado och koriander vid ­servering.