Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Teriyakimarinerad sesamlax med saffransnudlar

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 personer
  • 6 bitar laxfilé

Marinad

  • 1 bit, cirka 3 cm färskriven ingefära
  • Knappt 1 dl teriyakisås
  • 4-6 msk sesamfrön, gärna blandat svarta och vita
  • Salt och peppar

Nudlarna

  • Cirka 300 g risnudlar
  • 3 msk olivolja
  • 0 ,5 g saffran
  • Salt och peppar

Till servering

  • Sockerärtor
  • 6 gröna sparris
  • Sweet chilisås

Så här gör du

  1. Börja med marinaden. Blanda teriyakisåsen med ingefäran. Pensla laxen med såsen.
  2. Lägg filéerna i en smord ugnssäker form. Strö över sesamfrön. Salta och peppra. Stek laxen i ugn på 200 grader i cirka 15 minuter.
  3. Koka glasnudlarna enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet. Rör ner olivolja, saffran, salt och peppar.
  4. Dela sparrisen i tre bitar. Koka sparris och sockerärtor i några minuter i lättsaltat vatten. Häll av vattnet.
  5. Lägg upp lax, nudlar, spar- ris och sockerärtor på fat. Droppa över sweet chilisås och servera.