Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Teriyakiglaserad entrecôte med grillade grönsaker


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

  • 4 entrecôte (alt oxfilé eller rostasfilé
)
  • Glaze:

  • 1 tsk dijonsenap

  • 1 msk japansk soja

  • 1 msk teriyakimarinad (finns färdig på flaska)

  • 2 msk chilisås (av ketchuptyp)

  • 1 msk honung
  • 
Grönsaker:

  • 1 fänkål

  • 4 knipplökar

  • 1 squash

  • 2 röda paprikor

  • 2 gula paprikor
  • 
olja, att pensla med
  • 
Till servering:

  • flingsalt och wasabidipp


Så här gör du

  1. Häll alla ingredienser i en burk. Sätt på locket och skaka till en slät sås.

  2. Koka fänkålen och knipplöken knappt mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och ånga av grönsakerna väl.

  3. Skär squashen i tunna skivor på längden. Dela, kärna ur och skär paprikorna i kvartar.
Pensla grönsakerna med olja och grilla dem mjuka. Squashen blir klar fortast.

  4. Pensla köttet med olja. Strö över salt och grilla köttet cirka 2 min på ena sidan. Vänd och pensla glaze på den grillade sidan.

  5. Grilla i cirka 2 minuter, vänd och pensla på glaze. Dra köttet från glöden och låt vila.

  6. Servera köttet med wasabidipp samt grillade grönsaker toppade med flingsalt.