Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tekakor!

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 240 st har redan röstat

Ingredienser

8 stycken
  • 2,5 dl ljummen mjölk
  • 25 g jäst
  • 35 g rumsvarmt smör
  • 1 tsk salt
  • 1 msk sirap (ljus)
  • 380 g vetemjöl

Så här gör du

  1. Smula jästen i en bunke, tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp.
  2. Tillsätt sirap, smör, salt och mjölet. Knåda till en smidig deg, tar ca 4-5 min för hand.
  3. Låt jäsa 30-45 min.
  4. Vält över degen på ett mjölat bakbord. Dela degen i 8 delar. Rulla till bollar och platta sedan ut till runda kakor. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
  5. Låt vila 5 min.
  6. Nagga kakorna med en gaffel. Grädda i ugnen i 250 grader i 5-7 min. De ska vara ganska ljusa. Låt svalna på galler.
9 kommentarer om "Tekakor!"
  • foobakar
    foobakar

    Skapade ett konto för att berätta att dessa tekakor blev superbra! Gjorde med vetemjöl special för att få lite mer fluff.

  • Johanna Rask
    Johanna Rask

    Super goda och så enkelt och smidigt att dra ihop på morgonen! Kör även jag med vetemjöl special vilket är super gott! Tips är att platta till dom riktigt ordentligt blir ca 3-4cm tjocka när dom är klara då plus inte lika maffiga:D

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Johanna Rask

      Vad roligt! Tack för tipset, det ska vi testa! Hälsningar Patricia på Mitt kök-redaktionen.

  • Matilda Flodin
    Matilda Flodin

    Jag har gjort dessa flera gånger nu, supergoda! Eftersom jag inte har sirap har jag använt honung, alltså helt vanlig svensk honung, inte flytande eller nått. Det går jättebra ändå. 🙂

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Matilda Flodin

      Hej, stort tack för tipset! Mvh Mitt kök-redaktionen

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Åsa Lundin-Persson

      Hej,
      Vad roligt att du gillade dem!
      Mvh
      Mitt kök-redaktionen