Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Teffscones – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 13 st har redan röstat

Teff är ett fantastiskt frö, och scones är både mysigt och gott. Kombinationen är fantastisk. Här är ett enkelt recept på teffscones från risenta.se, ett glutenfritt bröd gjort på teffmjöl, bakpulver, hasselnötter, fikon och filmjölk. Visst låter det hur gott som helst?
Vill du veta mer om teff? Kolla då in länken – 7 anledningar att äta teff varje dag!

Ingredienser

1 kaka, 4 bitar
  • 1,5 dl teffmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 tsk psylliumhusk
  • 1/2 dl grovhackade hasselnötter
  • 2 torkade fikon, tärnade
  • 30 g smör
  • 1 dl filmjölk

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°.
  2. Blanda alla torra ingredienser. Blanda i smör och filmjölk och nyp ihop med fingrrna till en slät smet.
  3. Forma till kaka och lägg på bakplåtspapper. Skåra kakan med mjölad kniv i fyra bitar.
  4. Grädda ca 15 minuter tills gyllene. Servera med god sylt och lite färskost.