Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Teff – kryddig limpa med teffmjöl

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 31 st har redan röstat

Ingredienser

1 limpa
  • 3 dl teffmjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 1 dl psylliumhusk
  • 2 msk krossade linfrön
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk anis, mortlad
  • 2 tsk fänkål, mortlad
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten, fingervarmt
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 msk rapsolja
  • 1 st äggvita

Så här gör du

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Vispa samman vatten, sirap och rapsolja, värm till 37°.
  3. Smula jästen i en bunke. Häll över vätskan så jästen löser sig. Häll vätskan i de torra ingredienserna och vispa med elvisp ca 5 minuter.
  4. Tillsätt slutligen äggvitan och rör försiktigt ner den med elvisp tills det precis blandat sig.
  5. Låt degen vila i bunken under handduk 10 minuter.
  6. Häll degen i en oljad brödform 1 ½ l och jäs 45 minuter under bakduk. Ställ en långpanna i ugnen och värm till 250°. Ställ in brödet på långpannan och häll samtidigt 1 dl vatten i den varma långpannan. Sänk värmen till 175° och grädda brödet 60-80 minuter. Låt svalna helt i formen innan det skivas.
Du kanske även gillar