Logga in här

Teägg

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 st ägg
  • 1 st anis
  • 2 st lagerblad
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 1 st kanelstång
  • 20 ml salt
  • 20 ml socker
  • 5 g svart te
  • 15 ml mörk soja
  • 25 ml ljus soja

Så här gör du

  1. Lägg 4 ägg i kallt vatten och koka upp. Stäng av värmen och låt äggen ligg kvar i 5 minuter.
  2. Ta äggen ut och knäck skalet med en sked utan att det faller av.
  3. Koka up ~0.5L vatten med alla kryddor utan tebladen. Tillsätt ägg och tebladen. Koka i ytterligare 5 minuter.
  4. Stäng av värmen och låt stå med lock på i 12 - 20 timmar i kylskåpet.