Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tarteletter med vaktelägg

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 stycken
  • 3 dl vetemjöl (180 g)
  • 125 g smör
  • 3-4 msk vatten

Fyllning

  • 25 g babyspenat
  • 1/2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1/2 krm nymald svartpeppar

Äggsmet

  • 3 dl riven ost
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 tsk salt

Garnering

  • 6 vaktelägg

Så här gör du

  1. Hacka ihop mjöl och smör. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylen ca 30 min.
  2. Fräs spenaten i olja ca 1 minut. Krydda med salt och peppar.
  3. Vispa ihop ingredienserna till äggsmeten. Sätt ugnen på 200°.
  4. Tryck ut degen i tarteletteformar, gärna med löstagbara bottnar. Ställ dem på en plåt. Fördela i spenat och äggsmet i formarna. Knäck ett vaktelägg i varje tartelett.
  5. Grädda tarteletterna mitt i ugnen ca 20 min tills äggsmeten stelnat och fått fin färg. Servera tarteletterna ljumma.