Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tarte tatin med nektarin

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 paj
  • stekpanna, ugnsfast, cirka 26 cm i diameter
  • 3 st nektariner, urkärnade och skurna i klyftor
  • 0,5 dl pistagenötter, skalade
  • 40 g smör
  • 0,5-1 dl rårörsocker
  • 2 st smördegsplattor, tinade (köps färdiga frysta)

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i stekpannan, strö över sockret och lägg ut nektarinklyftorna snyggt i cirkel över hela pannan. Låt småsteka i 5–8 minuter.
  2. Lägg ihop de två smördegsplattorna längs med långsidorna och kavla ut dem till en enda platta, tillräckligt stor för att täcka hela stekpannan.
  3. Lägg smördegsplattan som ett lock över frukten i stekpannan och vik in sidorna. Nagga med gaffel. Ställ in hela pannan i ugnen, cirka 15 minuter tills pajen fått färg. Låt pajen svalna i 15 minuter innan du vänder upp den på ett fat. Servera ljummen med pistagenötter strödda på toppen och kanske lite glass. Vill du förbereda? Gör pajen och låt den ligga kvar i pannan. Värm försiktigt på spisen innan servering.