Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tarte flambée med sardeller & oliver

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Tarte flambée, flatbread, flammkuchen – det finns många namn på rätten vi kallar pizza.

Recept ur tv-kocken Tareq Taylors bok ”Mat på en plåt” (Bonnier Fakta).

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g surdeg eller annan pizzadeg

Fyllning

  • 500 g gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • cirka 1 msk olivolja
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 200 g crème fraiche, 34 %
  • 40 g oliver utan kärna
  • 1 burk sardeller, 80 g
  • 1 litet knippe gräslök

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 275 grader på undervärme.
  2. Fyllning: Skala löken och vitlöken och skär båda i tunna skivor. Fräs dem i en panna med olivolja tillsammans med timjan tills löken är genomskinlig.
  3. Tryck ut degen med oljade händer på en plåt. Grädda i ugnen i cirka 10 minuter, tills degen är nästan färdiggräddad. Ta ut och låt svalna i 5 minuter.
  4. Bred ut crème fraichen på degen och fördela lökblandningen ovanpå. Ställ in i ugnen och grädda i 10 minuter, tills tarten har fått lite färg.
  5. Skär under tiden gräslöken fint.
  6. Ta ut tarten och toppa med oliver, sardeller och gräslök.
  7. Servera direkt som förrätt eller tilltugg.