Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tarte flambée med kallrökt lax & citronkräm

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 1 sats pizzadeg (köp på närmsta pizzeria eller i livsmedelsbutik)

Citronkräm:

  • 3 dl crème fraiche
  • ½ citron, saft och rivet skal
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Topping:

  • 50 g kallrökt lax
  • 100 g fransk bondost eller liknande, riven
  • 100 g comté eller liknande, riven
  • 4 msk gräslök, finhackad
  • 2 rödlökar, finhackade
  • 1 kruka dill, finhackad (ej stjälkar)

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på högsta värme och grillfunktion. Vispa crème fraiche och citron hårt med elvisp cirka 5 minuter tills den är tjock och fluffig. Smaka av med salt och några drag peppar. Lägg över i spritspåse eller liknande.
  2. Skär upp laxen i små bitar och ställ åt sidan.
  3. Mjöla bänken och dela upp pizzadegen i fyra lika delar. Baka ut små minipizzor, en åt gången. Värm en ugnssäker stekpanna tills den är rykande het och lägg i en minipizza. Lägg på ost och ställ in pannan i ugnen. Baka sedan 5–10 minuter tills den har fått fin färg. Toppa varje minipizza med rökt lax, spritsa ut några toppar citronkräm samt strö över gräslök, rödlök och dill.