Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tarte flambée med kallrökt lax & citronkräm

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 1 sats pizzadeg (köp på närmsta pizzeria eller i livsmedelsbutik)

Citronkräm:

  • 3 dl crème fraiche
  • ½ citron, saft och rivet skal
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Topping:

  • 50 g kallrökt lax
  • 100 g fransk bondost eller liknande, riven
  • 100 g comté eller liknande, riven
  • 4 msk gräslök, finhackad
  • 2 rödlökar, finhackade
  • 1 kruka dill, finhackad (ej stjälkar)

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på högsta värme och grillfunktion. Vispa crème fraiche och citron hårt med elvisp cirka 5 minuter tills den är tjock och fluffig. Smaka av med salt och några drag peppar. Lägg över i spritspåse eller liknande.
  2. Skär upp laxen i små bitar och ställ åt sidan.
  3. Mjöla bänken och dela upp pizzadegen i fyra lika delar. Baka ut små minipizzor, en åt gången. Värm en ugnssäker stekpanna tills den är rykande het och lägg i en minipizza. Lägg på ost och ställ in pannan i ugnen. Baka sedan 5–10 minuter tills den har fått fin färg. Toppa varje minipizza med rökt lax, spritsa ut några toppar citronkräm samt strö över gräslök, rödlök och dill.
Du kanske även gillar