Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tarte flambée med jordärtskocka och löjrom

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

Deg

  • 5 dl mjöl, 300 g
  • 1 1/2 dl vatten, 35 grader
  • 2 krm salt
  • 2-3 msk olivolja

Topping

  • 1 dl crème fraiche
  • 2 dl riven comté eller västerbottensost
  • 8 jordärtskockor
  • 1 liten zucchini
  • 1 rödlök
  • salt, peppar

Garnera med

  • 100 g löjrom
  • 1/2 ask alfalfagroddar
  • gräslök

Till servering

  • snackpaprika

Så här gör du

  1. Arbeta samman mjöl, ljummet vatten och salt till en deg och tillsätt oljan sist. Degen ska vara ganska fast. Låt degen vila minst 1 timme under plastfolie.
  2. Sätt ugnen på 250 grader. Dela degen i tre till fyra delar. Kavla ut varje del supertunt, till en avlång degplatta 20x30 cm och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
  3. Bred tunt ut ca 2 msk crème fraiche, på varje degplatta, men inte ut på kanterna. Strö över osten. Skala och skiva jordärtskockorna tunt på mandolin. Skiva zucchinin tunt. Skala och skiva rödlöken i tunna ringar. Fördela jordärtskocka, zucchini och rödlök på degen. Salta lätt och krydda med nymald svartpeppar.
  4. Grädda i mitten av ugnen, 5–8 minuter. Garnera med klickar av löjrom och alfalfagroddar och skivad gräslök. Dela tarte flambéen i bitar och servera direkt. Gott med snackpaprika till.