Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tårta med choklad, bär & lemoncurd


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 tårta

Tårtbottnar:


  • 125 g smör

  • 80 g vit choklad

  • 125 g vetemjöl

  • 4 ägg

  • 2 1/2 dl strösocker

  • 1 dl mjölk

  • 1/2 dl kakao

  • 2 tsk vaniljsocker

  • 2 tsk bakpulver


Fyllning:


  • 1/2 dl lemoncurd
  • 
3/4 dl blåbärs- och björnbärssylt

Garnering:


  • 2 1/2 dl vispgrädde

  • 1/2 dl färska blåbär

  • 1 förpackning Savoiardikex


Så här gör du

  1. Bottnar: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret, låt svalna lite och rör ned hackad, vit choklad så att den smälter.

  2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda samman alla torra ingredienser i en skål och rör ner i ägg- och sockersmeten. Rör ner det smälta smöret med chokladen. Vispa inte utan rör bara samman till en smet.

  3. Häll smeten i en bröad form med avtagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter. Grädda längst ned i ugnen i cirka 45 minuter. Kolla med en sticka efter 40 minuter. Är stickan torr är kakan klar.

  4. Ta ut kakan och låt den kallna innan du delar den i två delar.

  5. Blanda samman blåbärssylt och lemoncurd och bred ut fyllningen mellan tårtbottnarna. Vänd den övre delen av tårtbottnarna upp och ned så får du en slät yta på ovansidan av tårtan!

  6. Garnering: Mixa blåbären, vispa grädden och rör ihop. Bred blåbärsgrädden på tårtan, på sidorna behövs bara så mycket så att kexen fastnar.

  7. Dela kexen i lämplig höjd och placera dem runt tårtan.
2 kommentarer om "Tårta med choklad, bär & lemoncurd
"
  • Monica Uçak
    Monica Uçak

    Låter god, men undrar ang mjölken, står 1 dl mjölk i ingrediensförteckningen, men inte när den ska i? Mvh

  • Mitt Kök
    Mitt Kök

    Hej Monica! Ja, hade nog missats i receptet, men då mjölken ska användas till tårtbottnarna så ska mjölken i under punkt två där. Hoppas tårtan blir god och glad påsk! 🙂 Mvh Mitt Kök-redaktionen.