Logga in här

Tandoorikyckling med raita – recept

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • ca 1 kg kycklinglårfilé
  • blötlagda grillspett

Marinad

  • 2 dl yoghurt 3%
  • 1/2 st citron, saften
  • 1 st gul lök, riven
  • 2 st vitlöksklyftor, krossade
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 msk garam masala
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk koriander (mald)
  • 1 tsk cayenne
  • salt & svartpeppar

Raita

  • 5 dl yoghurt 10%
  • 2 st salladslökar, skuren i tunna skivor
  • 1-2 st jalapenos, urkärnade & finhackade
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 st vitlöksklyfta, riven
  • 1 st gurka, skalad, urkärnad & riven
  • 1 st citron, saften
  • 1-2 tsk spiskummin
  • salt & svartpeppar

Så här gör du

  1. Gör en marinad av alla ingredienserna och lägg kycklingbitarna i marinaden över natten.
  2. Ta upp kycklingen ur marinaden och trä på dubbla spett för att bitarna ska hålla sig platta på grillen.
  3. Grilla på medelvarm grill i ca 4 minuter på varje sida.
  4. Blanda yoghurten med resten av ingredienserna och smaka av med salt & nymald svartpeppar.
  5. Servera den nygrillade kycklingen med raita och ett gott Basmatiris.