Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tagliatelle rossa

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 st Rödlök, finhackad
  • 6 st Stora champinjoner, skivade
  • 0,5 st Sallarossa, finstrimlad (ta bort stammen)
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 200 g Edamamebönor
  • 2,5 dl grädde, alt. sojagrädde
  • 1 tsk Honung
  • 2 msk Tryffelolja
  • 400 g Tagliatelle, alt. glutenfri tagliatelle
  • 4 msk Rostade hasselnötter, grovhackade
  • Salt
  • Peppar
  • Olivolja, att steka i

Så här gör du

  1. Stek rödlök, vitlök i olivolja tills de mjuknat. Lägg sedan i den strimlade Sallarossan och stek ytterligare några minuter.
  2. Tillsätt grädde, honung, tryffelolja, salta o peppra. Till sist lägg i edamamebönor och låt koka upp några minuter.
  3. Stek championerna för sig i en stekpanna tills de är gyllene.
  4. Servera nykokt tagliatelle med den krämiga såsen och till sist toppa med championer och nötter!