Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tagliatelle med röd pesto

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Pastadeg

  • 500 g durumvetemjöl
  • 5 ägg

Röd pesto

  • 100 g pistagenötter (80 g i peston och 20 g till servering)
  • 4-5 små tomater
  • 100 g soltorkade tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 50 g parmesan
  • 1 1/4 dl olivolja
  • 1 kokt potatis
  • några blad basilika
  • salt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Röd pesto: Mixa nötter, tomater, soltorkade tomater, vitlök, parmesan i bitar och olja.
  2. Mixa nötter, tomater, soltorkade tomater, vitlök, parmesan i bitar och olja.
  3. Häll mjölet i en hög på bakbordet och gör en liten grop i mitten. Knäck ner äggen, ett i taget, och rör ut det i mjölet med start i mitten. Knåda ihop till en deg och slå in i plast så att den inte torkar. Ställ i kylskåpet att vila minst en timme.
  4. Kör pastadegen genom pastamaskinen, mjöla och kavla lite mellan gångerna. Den måste arbetas i maskinen flera gånger, ändra inställningen vartefter från 1 till 6 för att få en allt tunnare deg.
  5. Vik degen i flera lager och skär med kniv så breda pastaband som du vill ha. Veckla upp pastan igen, mjöla och lägg på ett större fat tills du ska koka den.
  6. Koka upp vatten med salt och lägg ner pastan det går fort att koka! Efter en minut flyter pastan upp och är då klar.
  7. Hacka pistagenötterna och blanda med tagliatellen och peston. Toppa med några matskedar pistagenötter.