Logga in här

Tagliatelle med mangoldpesto

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

  • 
500 g tagliatelle


Mangoldpesto:


  • 150 g mangoldblad

  • 1/2 röd chilifrukt

  • 2 dl rostade solroskärnor

  • 1/2 dl färsk, hackad persilja
  • 
2 vitlöksklyftor

  • 1 msk lantbuljong

  • 1 1/2 dl olivolja

  • 2 dl riven parmesanost
  • 
rivet skal och lite saft av 1 citron

  • salt

  • svartpeppar


Toppa med:


  • rostade solrosfrön
  • 
hyvlad parmesan

  • svartpeppar


Servera med:


  • tomat- och rödlökssallad


Så här gör du

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

  2. Förväll mangoldbladen genom att lägga dem i kokande, lättsaltat vatten i ett par minuter. Ta upp och skölj genast med kallt vatten.

  3. Krama ur mangoldbladen och skär dem i mindre bitar. Mixa dem sedan med urkärnad, hackad chilifrukt, rostade solroskärnor, persilja, hackad vitlök och lantbuljong. Tillsätt parmesanosten, smaka av med salt och peppar.

  4. Rör ihop pastan med mangoldpeston.
  5. 
5. Toppa med hyvlad parmesan, rostade solrosfrön och svart­peppar.

  6. Servera tillsammans med tomatsallad.