Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tagliatelle med kyckling och kantareller

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g färska kantareller
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 röd chilipeppar
  • 4 kvistar timjan
  • 4 kvistar bladpersilja
  • 250 g kycklingbröst
  • 400 g tagliatelle
  • salt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 30 g smör
  • 1 1/2 dl torrt vitt vin
  • peppar, nymalen

Så här gör du

  1. Rengör svampen och skär i mindre bitar om det behövs.
  2. Skölj tomaterna. Tvätta chilipeppar och skär i ringar. Skölj timjan och persilja och grovhacka.
  3. Tvätta och klappa kycklingen torr. Skär i mindre bitar.
  4. Koka pastan i saltat vatten tills den är al dente.
  5. Skala vitlöken. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs vitlöken tills den är genomskinlig. Tillsätt svampen och fortsätt att steka tills fukten från svampen avdunstat helt.
  6. Hetta upp smöret i en annan panna och lägg i kycklingbitarna och fräs till de får färg.
  7. Lägg i tomater, chili och svamp i pannan med vitlök och fortsätt att fräsa en kort stund och tillsätt sedan vinet. Låt sjuda på medelvärme i 7-10 minuter. Smaka av och blanda i kycklingen.
  8. Häll av vattnet från tagliatellen och lägg den i grytan med kyckling och kantareller och låt allt värmas. Lägg på varma tallrikar, garnera med örter och servera.