Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tagliatelle med citron och råstekt zucchini

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 23 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 portioner tagliatelle
  • 1-2 zucchini, à ca 300 g totalt
  • 4 msk olivolja
  • flingsalt och svartpeppar
  • vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 citron, finrivet skal och pressad saft
  • 1 påse ruccola, ca 50 g
  • 50 g parmesan, finriven

Så här gör du

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Dela zucchinin på mitten och skär i centimetertjocka skivor på längden. Hetta upp en rejäl stekpanna och låt den blir riktigt varm. Tillsätt hälften av oljan och stek zucchiniskivorna i omgångar tills de fått fin färg på bägge sidor. Krydda med lite flingsalt och svartpeppar. Lägg upp på ett fat.
  3. Hetta upp resten av oljan och stek finhackad vitlök i någon minut, under omrörning. Passa så att den inte bränns. Dra pannan från värmen och riv ner skalet på citronen med ett zestjärn, försök att inte få med det vita skalet som smakar beskt. Pressa även ner saften från citronen och krydda med lite flingsalt och svartpeppar.
  4. Tillsätt den kokta pastan och några matskedar av pastavattnet. Toppa med ruccola och finriven parmesan. Servera genast tillsammans med stekt zucchini.