Tagliatelle al Ragu bolognese

Ingredienser
4 portioner
Serveras med:
- 500 g Färsk tagliatelle
- 60 g Riven parmegiano reggiano
Ragu:
- 60 g Smör
- 60 g Strimlad pancetta
- 1 st Stor morot (finhackad)
- 1 st Selleristjälk (finhackad)
- 1 st Gul lök (finhackad)
- 100 g Kalvfärs (kan bytas ut mot nöt)
- 100 g Fläskfärs
- 1 dl Rött vin (torrt)
- 0.5-2 dl Kycklingbuljong
- 0.5 dl Tomatpuré
- Salt & peppar
Så här gör du
- Hetta upp smöret i en stor stekpanna eller gjutjärnsgryta, fräs försiktigt pancettan, löken, moroten och sellerin i ca 10 min.
- Addera färsen och bryn i 15 min tills färsen fått en fin färg, använd träsked för att bryta ner i bitar.
- Addera vinet och lått bubbla några minuter. Rör ner 0.5 dl av buljongen, addera sedan tomatpurén och rör tills den upplösts helt.
- Sjud såsen i 1 & 1/2 timme utan lock. Späd med kycklingbuljong om det blir för torrt.
- Addera någon msk buljong vid slutet så att såsen blir slät och härlig, smaka av med salt och peppar.
- Koka pastan al dente enlig anvisningar. Häll av och blanda med såsen. Servera på tallrikar med färskriven parmesan och ett glas rött!
1 kommentar om "Tagliatelle al Ragu bolognese"

Du kanske även gillar
Populära recept
Annaspaniel
Den här blir det i helgen! Mums