Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tacu tacu – peruanska vegobiffar

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 PORTIONER
  • 3 dl kokta bönor, till exempel borlotti, vita bönor, kidneybönor eller svarta bönor
  • 1 1 ⁄2 dl kokt råris
  • 2 tsk rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 ⁄2 gul lök, finhackad
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk rapsolja till stekning
  • salt
  • malen vitpeppar

Tillbehör

  • 1 rödlök eller 1 gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • blandad rosésallad och krispsallad
  • 2 dl lätt-crème fraiche

Så här gör du

  1. Lägg bönorna i en skål och mosa med en gaffel.
  2. Blanda med kokt råris, rapsolja, vitlök, lök och sambal oelek till en färs.
  3. Forma färsen till fyra biffar och stek i olja på båda sidor. Salta och peppra.
  4. Servering: Strimla och stek löken lätt i olja på medelvärme.
  5. Fördela salladsblad på fyra tallrikar. Lägg en biff på varje tallrik.
  6. Garnera med den stekta löken.
  7. Servera lätt-crème fraiche i en skål bredvid.