Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tacosallad – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Tacosallad med het chilisås. Ett nyttigare sätt att servera tacos på. Denna sallad passar utmärkt i en matlåda.

Recept ur Ulrika Davidssons bok ”Kickstarta med Ulrikas matlådor” (Bonnier Fakta). Boken finns på bland annat Adlibris och Bokus.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 tsk smör att steka i
  • 150 g nötfärs
  • 3 msk vatten
  • 1/4 finhackad rödlök att strö över
  • limeklyftor att pressa över
  • 1/4 isbergssalladshuvud att servera till

Mangosallad

  • 1/4 mango
  • 1/2 avokado
  • 1/2 morot
  • 1/2 röd chili
  • 1 dl konserverad majs
  • 1/2 kokta kikärtor
  • hackad färsk koriander
  • 1 lime, saften
  • salt och svartpeppar

Chilisås

  • 2 msk crème fraiche
  • 1 msk majonnäs
  • 2 msk chilisås
  • salt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Börja med chilisåsen. Blanda alla ingredienser till såsen i en skål med lock. Ställ in såsen i kylen.
  2. Hetta upp en stekpanna med smör och stek färsen i några minuter. Rör ner tacokrydda och vatten. Låt puttra i några minuter och häll sedan ner färsen på ena sidan i en matlåda med lock. Strö över rödlök.
  3. Skär mango, avokado och morot i små tärningar och lägg alltsammans i en liten bunke.
  4. Finhacka chilin och blanda ner tillsammans med majs, kikärter och koriander. Tillsätt limesaft och krydda med salt och peppar.
  5. Lägg ner mangosalladen vid sidan av färsen tillsammans med några limeklyftor.
  6. Strimla isbergssalladen och lägg ner den vid sidan av salladen.
  7. Vid servering: plocka upp färsen och värm på den. Servera sedan tillsammans med mangosallad, isbergssallad, chilisås och limeklyftor.