Tacos med kycklingfilé

Foto: Juliette Labaltry_Delphine Constantini Label Rouge
Ingredienser
4 portioner
- 4 kycklingfiléer, t ex Label Rouge-märkt gårdskyckling
- 2 paprikor (röd och gul)
- 1 vitlöksklyfta
- 4 msk olivolja
- 1 msk paprikapulver
- 1 msk torkad oregano
- 1 tsk korianderfrö
- 1 msk spiskummin
- 1 tsk chilipulver
- 8 små majstortilla
- 100 g crème fraiche
- 1 lime
- 1 avokado
- 50 g körsbärstomater
- 1 rödlök
- 1 liten knippa koriander
- salt och peppar från kvarn
Så här gör du
- Skiva kycklingfiléerna och lägg dem i en skål. Kärna ur paprikorna och skiva dem. Hacka rödlöken. Häll hälften av löken i skålen och tillsätt olivolja, saften från limefrukten, salt, peppar, paprikapulver, oregano, mortlade koriander- och spiskumminfrön plus chilipulver. Blanda väl och låt marinera i 1 timme i kylskåp.
- Värm ugnen till 180 °C. Klä en långpanna med bakplåtspapper och lägg i kycklingen med marinaden. Fördela kycklingen i långpannan och ugnsstek i 30 minuter. Rör om då och då.
- Skala, kärna ur och skiva avokadon. Skölj och halvera körsbärstomaterna. Bred crème fraiche på tortillabröden och lägg sedan på kycklingblandning, avokadoskivor och tomathalvor. Avsluta med några korianderblad, rödlök och lime.

Du kanske även gillar
Populära recept