Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tacos med jalapeñosill

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

Klar jalapeñosill

  • 4 saltsillfiléer, urvattnade
  • 1/2 dl ättiksprit
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2-1 jalapeño
  • 1 knippe koriander

Krämig jalapeñosill

  • 4 sillfiléer, 5-minuterssill eller inläggningsfiléer
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1/2-1 jalapeño

Picklad rödlök

  • 1/2 dl ättiksprit
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 rödlök

Till servering

  • 4 små tortillabröd
  • sallad
  • ev gräddfil
  • koriander

Så här gör du

  1. Klar jalapeñosill: Salta ur saltsillfiléerna genom att skölja dem och sedan låta dem ligga i kallt vatten i cirka 1 dygn. Byt vatten 1–2 gånger under tiden.
  2. Skär sillen i 1 ½–2 centimeter breda bitar.
  3. Rör ihop ättiksprit, strösocker och vatten. Rör tills allt strösocker lösts upp.
  4. Skiva jalapeñon tunt.
  5. Varva sillbitarna, med jalapeño och koriander i en glasburk. Häll på lagen. Låt sillen dra ett par timmar.
  6. Krämig jalapeñosill: Skär sillen i 1 ½–2 centimeter breda bitar.
  7. Blanda majonnäs, gräddfil och honung.
  8. Skala och hacka vitlöken fint, hacka jalapeñon och blanda i.
  9. Vänd i sillbitarna.
  10. Picklad rödlök: Koka upp ättiksprit, strösocker och vatten. Skala och skiva löken tunt. Lägg i löken i lagen och koka upp. Låt svalna.
  11. Servering: Värm tortillabröden på båda sidor i en torr stekpanna. Lägg i sallad, sill och picklad rödlök. Lägg eventuellt på gräddfil och toppa med koriander.