Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tacos – klassiskt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Tacos är från början en mexikansk rätt där man fyller ett vete- eller majsbröd med lite av varje, kött av olika slag och grönsaker. Här är ett recept på “klassiska” tacos som vi ofta äter dem i Sverige.

Givetvis går det lika bra att välja hårda tacoskal att fylla eller mjuka tortillabröd, t ex.

Det blir också supergott att byta ut köttfärsen mot tex kyckling eller fläskfilé i bitar.

Läs också: 10 saker du inte visste om tacos

Läs också: Recept på guacamole, tomatsalsa och picklad lök

Ingredienser

4 portioner
  • 1 pkt tacoskal eller tortillabröd
  • 500 g köttfärs
  • 2 msk smör eller olja (till stekning)
  • 1 pkt tacokrydda
  • 2 tomater
  • 1/2 gurka
  • 1/2 gul lök
  • 1/2 kruka sallad
  • 2 paprikor (gärna i olika färger)
  • 1 burk majs
  • 2-3 dl riven ost
  • ev färsk koriander

Tillbehör

  • 1-2 dl gräddfil
  • 1 burk tacosås (styrka efter smak)
  • ev salsa
  • ev lime (att pressa över din färdiga taco)

Så här gör du

  1. Stek köttfärsen i några matskedar smör eller neutral olja och häll sedan över tacokryddan enligt anvisning på påsen.
  2. Hacka lök, finfördela gurka, tomat och paprika. Strimla salladen. Lägg upp i olika skålar.
  3. Häll av majsspadet och lägg upp majskornen i en skål.
  4. Riv osten och gör eventuellt egna tillbehör som guacamole och salsa.
  5. Lägg upp skal och/eller bröd på ett fat.
  6. Servera köttfärsen varm och låt var och en göra sin egen tacos toppad med valfria tillbehör. Klart!