Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tacopaj

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 17 st har redan röstat

Ingredienser

6 bitar
  • 1 sats pajdeg
  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • smör till stekning
  • 2 dl passerade tomater
  • 1 paket taco kryddmix
  • 40 g
  • salt
  • nymalen peppar
  • 1 burk kidneybönor, 400 g
  • 3 dl riven texmexost
  • eller lagrad ost
  • 1/2 grön paprika
  • 1/2 gul paprika
  • 8 stora cocktailtomater
  • 100 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 3 msk vatten
  • 1 tsk salt

Så här gör du

  1. Gör först pajdegen. Blanda alla ingredienser till degen i bakmaskin eller för hand. Kavla eller tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant som mäter cirka 26 centimeter i diameter. Förgrädda pajskalet.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Hacka lök och vitlök och fräs i smör i en stekpanna utan att det tar färg. Höj värmen, tillsätt köttfärsen och låt den steka med tills den är smulig. Häll på tomat och blanda i kryddmixen. Låt såsen koka ihop utan lock tills vätskan kokat in. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Blanda i bönorna i köttfärssåsen och låt såsen svalna.
  5. Blanda i halva mängden ost i såsen. Häll såsen i det förgräddade pajskalet och strö på resten av osten. Lägg på strimlad paprika och halverade tomater.
  6. Grädda pajen i mitten av ugnen cirka 40 minuter.