Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tacopaj

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Barnfamiljens fredagsfavorit. Jag brukar servera den här pajen tillsammans med nachos, guacamole, tomatsalsa och en klick gräddfil. Dels för att det är gott till, dels för att jag älskar när mat serveras i olika skålar som jag kan botanisera i.

Ingredienser

6 bitar
  • 1 sats pajdeg
  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • smör till stekning
  • 2 dl passerade tomater
  • 1 paket taco kryddmix
  • 40 g
  • salt
  • nymalen peppar
  • 1 burk kidneybönor, 400 g
  • 3 dl riven texmexost
  • eller lagrad ost
  • 1/2 grön paprika
  • 1/2 gul paprika
  • 8 stora cocktailtomater
  • 100 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 3 msk vatten
  • 1 tsk salt

Så här gör du

  1. Gör först pajdegen. Blanda alla ingredienser till degen i bakmaskin eller för hand. Kavla eller tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant som mäter cirka 26 centimeter i diameter. Förgrädda pajskalet.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Hacka lök och vitlök och fräs i smör i en stekpanna utan att det tar färg. Höj värmen, tillsätt köttfärsen och låt den steka med tills den är smulig. Häll på tomat och blanda i kryddmixen. Låt såsen koka ihop utan lock tills vätskan kokat in. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Blanda i bönorna i köttfärssåsen och låt såsen svalna.
  5. Blanda i halva mängden ost i såsen. Häll såsen i det förgräddade pajskalet och strö på resten av osten. Lägg på strimlad paprika och halverade tomater.
  6. Grädda pajen i mitten av ugnen cirka 40 minuter.