Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tacopaj i stor ugnsform – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 31 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner

Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 2 msk kallt vatten

Fyllning

  • 300 g köttfärs
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 gul lök
  • 100 g champinjoner
  • 1/2 aubergine
  • 2 msk tacokrydda
  • salt, peppar
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 röd paprika, gärna spetspaprika
  • 1 dl riven ost

Så här gör du

  1. Hacka samman smör och mjöl till en smulig massa, gärna i matbredare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform, 24 centimeter i diameter. Nagga degen och ställ kallt i 30 minuter. Förgrädda i ugn, 225 grader, 10 minuter.
  3. Fräs färsen smulig i smör i stekpanna. Skala och hacka löken och hacka champinjonerna grovt.
  4. Dela och tärna auberginen. Låt lök, champinjoner och aubergine fräsa med färsen i 10 minuter.
  5. Strö över tacokrydda och smaka av med salt och peppar. Lägg färsen i pajskalet. Vispa ihop ägg och mjölk och häll över.
  6. Skiva paprikan och lägg ovanpå. Strö på osten och grädda i ugn, 225 grader, 20 minuter.