Tacogratäng – recept

Foto: Monica Dart
En supergod fredagsmiddag som hela familjen kan gilla! Gör gärna lite ostchips till.
Recept ur kokboken ”Viktiga barn” av Monique & Anders Le Roux Svalberg (Pagina förlag). Boken hittar du i bokhandeln och på bl a Adlibris och Bokus.
Ingredienser
4 portioner
- 200 g philadelphiaost
- 2 dl riven ost
- 4 ägg
- 1 dl vispgrädde
- 400 g nötfärs
- 2 dl crème fraiche
- 1 msk fiberhusk
- 3 tomater, skivade
- 1 rödlök, skivad
- 2 msk tacokryddor, eller ekologiska i påse
Så här gör du
- Värm ugnen till 200 °C.
- Smörj en pajform eller ugnsform med smör.
- Vispa ihop ägg, philadelphiaost, hälften av den rivna osten och hälften av grädden.
- Rör i fiberhusk och vänta i 5 min
- Häll smeten i formen och grädda i ugnen i 20 min.
- Ta ut gratängen ur ugnen och låt svalna.
- Stek färsen i smör och tillsätt tacokryddblandningen.
- Blanda i crème fraiche och resterande grädde.
- Häll färsblandningen i pajformen och bred crème fraiche ovanpå.
- Fördela tomater och lök ovanpå och strö över resterande ost.
- Grädda i ugnen i 20 min.
- Servera med sallad.

Du kanske även gillar
Populära recept