Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tacogratäng – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 21 st har redan röstat

En supergod fredagsmiddag som hela familjen kan gilla! Gör gärna lite ostchips till.

Recept ur kokboken ”Viktiga barn” av Monique & Anders Le Roux Svalberg (Pagina förlag). Boken hittar du i bokhandeln och på bl a Adlibris och Bokus.

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g philadelphiaost
  • 2 dl riven ost
  • 4 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 400 g nötfärs
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk fiberhusk
  • 3 tomater, skivade
  • 1 rödlök, skivad
  • 2 msk tacokryddor, eller ekologiska i påse

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200 °C.
  2. Smörj en pajform eller ugnsform med smör.
  3. Vispa ihop ägg, philadelphiaost, hälften av den rivna osten och hälften av grädden.
  4. Rör i fiberhusk och vänta i 5 min
  5. Häll smeten i formen och grädda i ugnen i 20 min.
  6. Ta ut gratängen ur ugnen och låt svalna.
  7. Stek färsen i smör och tillsätt tacokryddblandningen.
  8. Blanda i crème fraiche och resterande grädde.
  9. Häll färsblandningen i pajformen och bred crème fraiche ovanpå.
  10. Fördela tomater och lök ovanpå och strö över resterande ost.
  11. Grädda i ugnen i 20 min.
  12. Servera med sallad.